Petak, Septembar 17, 2021

Kupite rolo zavese i pretočite svaku kreativnu ideju u realnost


Pri ulasku u dnevnu ili spavaću sobu, pogled pojuri ka prozorima. Dekorativne zavese ili roletne prostoriju mogu naglasiti i pomoći da svaka kreativna ideja bude pretočena u realnost.

Kako rolo zavese mogu biti tandem estetike i atraktivnosti

rolo zavese cena 

Prilikom prekrivanja prozorskih stakala u želji da se svetlost kontroliše ne treba izbegavati rolo zavese. Moderne i baršunaste, pravi su tandem estetike. Zahvaljujući njima možete glatko puštati svetlost u prostoriju odmotavajući ili namotavajući rolnu, prema željenom nivou. 

Među mnogim dekorativnim zavesama, rolo modeli su posebno atraktivni. Oni poseduju širok spektar boja, a usled lake montaže i jednostavnog šivenja tkanine – veoma su ekonomične. To ih u najmanju ruku ne čini nekvalitetnima. I ni u kom slučaju, ne umanjuje njihov luksuzan izgled. Rolo zavese iako nemaju talase, trake, pregibe i cik-cak sisteme – mogu naglasiti unutrašnjost vaše sobe i zaseniti vas lepotom svojih dekorativnih obrada. 

Rolo zavese – cena 

U slobodnoj prodaji, za rolo zavese cena je različita. Ona zavisi od stepena propustljivosti svetla, pojačanih zaštitnih faktora, tekstura, boja, širine ili postojanja senzornih sistema koji omogućavaju da ih pokrećete na daljinu, iz sopstvenog kauča. Mnoge radnje garantuju kvalitet i svojim kupcima nude uzimanje tačnih mera i izrađivanje zavesa po želji. Pa tako, kada su u pitanju rolo zavese cena može varirati između 12 i 70 evra. Ukoliko pretražite na internetu „rolo zavese cena“, uočićete razliku i prema tome da li se one ugrađuju na prozore ili vrata.

Kakav uzorak odabrati za rolo zavese

Kada su u pitanju različiti uzorci rolo zavesa – neka odabir zavisi od onoga što želite postignuti. Ukoliko vam je važna estetika – možete kombinovati dve različite boje, svetliju i tamniju. Instalirati neutralnije nijanse, i model sa cvetnim otiskom. Ukoliko ne volite puno svetlosti – onda su za vas idealne zavese jarkih i prigušenih tonova. To će pomoći da se svetlosni zraci ne raspršavaju po prostoriji. Tkanina je načinjena prema najrazličitijim nivoima neprozirnosti, pa je lako odabrati model koji vam je potreban.

Treba naglasiti da koji god tekstil i uzorak rolo zavesa kupite – one će u određenoj meri zadržavati toplotu. Izuzetno su funkcionalne i izdržljive, nemaju tendenciju ka deformacijama i gubitku prvobitne boje. A pritom, otporne su na vlagu. Usled posebnih završnih obloga – ove zavese mogu se poručiti kao hipoalergeni. Bilo da su izrađene od poliestera ili pamuka, lana – savršene su za svakog ko preferira zdravo uređenje doma. 

Na šta se treba fokusirati prilikom kupovine

Da bi prozor koji poseduje zavese izgledao skladno, one trebaju prekrivati i prostor oko samog stakla. Preporuka stručnjaka jeste da to bude centimetar, dva sa strana, pa treba biti obazriv kada je u pitanju tačno merenje širine. Pored toga, prilikom kupovine rolo zavesa – važno je fokusirati se na različitu gustinu tkanine, ali i idealnu nijansu. 

Ukoliko imate manje prostorije – pogodni su modeli ko će ih vizuelno povećati. Nežna boja kajsije ili badema – delovaće sjajno. Ako već u vašem enterijeru dominiraju neutralne boje – možete napraviti kontrast i birati platna koja podstiču toplinu. Narandžasta, zlatna, žuta ili crvena. Bitno je da se držite određenje šeme boja i ne preopteretite prostor. 

Osim toga, kombinujte zavese sa stilom, ali i vrstom prostorije u koju je planirate instalirati. Minimalizmu će odgovarati beli i crni tonovi, klasičnom stilu – lagane boje, a etno fazonu – drvenasti. Spavaćoj sobi gušće, jednobojne tkanine, a dnevnoj ukrasni uzorci kombinovani sa srednjim nivoom zatamnjenja. 

Ukoliko niste sigurni oko izbora dezena uvek se možete konsultovati sa profesionalcima Lukić Rolet iz Beograd, koji se već duži niz godina bave izgradnjom i ugradnjom rolo zavesa.