Sreda, Avgust 25, 2021

Unapredite spoljašnji izgled vašeg doma – o privlačnosti nek se priča na daleko

ulazna vrata za kucu

Možda i ne razmišljate o tome kako izgleda spoljašnjost vašeg doma, dvorište i prilaz, ali znajte da je svaki prvi utisak bitan. Ako ste se tek preselili u novu kuću, vreme je da osvežite prostor, ugradite nova ulazna vrata, fokusirate se na fasadu i kapiju - pre nego što poželite dobrodošlicu gostima. 

Postavite električne kapije sa motorom

Sigurno se pitate zašto baš električne kapije? Motori za kapije imaju značajne funkcije koje će proširiti granice estetike vašeg imanja. Kapija, uopšteno, prva je linija odbrane od neadekvatnih pristupa. A pored toga, ona daje ključan utisak. Zahvaljujući njoj možete slati posetiocima jasne poruke. Izraziti svoju ličnost i uneti inovativna rešenja. I upravo motori za kapije predstavljaju odlično rešenje za sve one koji cene remek delo i žele zaštićen posed. Možete upravljati električnom kapijom sa daljinskim upravljačem. Da li će biti u pitanju kapija od kovanog gvožđa, drveta ili nekog drugog materijala, krilna ili klizna – izbor ostaje na vama. Ali motori za kapije trebaju biti oni sa najboljim performansama. Sa minimalnim trenjem i diskretnim izgledom. 

Unapredite ulazna vrata za kuću i prilaz

Povratak kući učinićete prijatnim i sa novim stilom ulaznih vrata. No, pre nego što stignete do toga – počnite od travnjaka i staza. Sam put ka vratima ne treba biti klizav, blatnjav, pun mahovine ili zarastao u korov. Osvežite beton i popločane staze, pokosite travnjak i dodajte savršeni atraktivni završetak – saksije sa cvećem, suncobran, baštanski nameštaj, svetla na solarnu energiju, novi otirač, poštansko sanduče i slično. Jasno ćete videti razliku. 

Bilo da imate veliki trem, mnoštvo stepenika ili nekakav drugačiji prilaz – podrudite se da ulazna vrata za kuću deluju toplo, a ne samo prilaz ka njima. Zahvaljujući tome možete dati vašem domu novi dah života. Ako oživite ulazna vrata za kuću tako što ćete ih prefarbati u neku neutralnu ili modernu, drečavu i sofisticticiranu boju – onda ćete sigurno maximizirati stil. Ali, ako ugradite potpuno nova ulazna vrata, bilo da su ona drvena, od PVC materijala, aluminijuma ili neka druga – imaćete uredniji izgled. 

Ona mogu biti u nekoj sasvim neklasičnoj boji, poput crvene, tirkizne, prigušeno zelene, sive ili žute. Pravu dobrodošlicu daće i vrata koja se uklapaju sa bojom fasade. Ukoliko vam je stalo do toga da poboljšate izgled i funkcionalnost doma – možete se fokusirati na ulazna vrata sa zaštitnim karakteristikama i novom tehnologijom, mesinganim ručkama i lakoćom čišćenja.  Sve to je veoma bitno kako bi vaš dom bio osiguran i moderan.

Podmladite prozore i regulišite fasadu

Ukoliko biste voleli da spoljašnjost vaše kuće svojom lepotom pleni, vreme je da prefarbate stare prozorske okvire ili ugradite potpuno nove. Možete se odlučiti za boju koja će ići korak uz korak sa vašim ulaznim vratima ili za novinu koja daje posebnost. Vašu kuću darujte sa roletnama ili savremenim zavesama kako biste obezbedili privatnost. 

Nemojte zanemariti ni fasadu jer je ona prva stvar koju većina ljudi uoči. Ako je fasada koju posedujete trenutno ne atraktivna ili unakažena, prijaće joj osveženje. Možete koristiti razne moderne dodatke koji daju akcenat poput šljokičavih elemenata ili teksturisanja, ali i neutralnu boju. Svetla fasada uvek će biti vizuelno privlačna.