Ponedeljak, Januar 25, 2021

Koliko je efikasno zatezanje kapaka bez operacije?

 

zatezanje kapaka 

Postalo je sasvim normalno pribegavati estetskim intervencijama radi ulepšavanja lica i tela. Danas su kozmetika i medicina toliko napredovale da se svaki nedostatak jako brzo uklanja. U oblasti estetske hirurgije postoji posebna težnja da se hirurške intervencije zamene za neoperativne načine korekcije problema. To donosi umerenije korigovanje, ali i lakši oporavak.

Zatezanje kapaka bez operacije je danas jako popularno i njemu pribegavaju brojne dame, ali i sve više muškaraca. I dok jedni teže ka drugačijem obliku očiju tzv. „mačkastim očima“, drugi samo žele da podignu višak kože sa očnih kapaka i otvore pogled.

Mehanička stredstva za podizanje kapaka


U slučaju manje opuštenosti kože postoje načini da se kapci podignu putem mehaničkih sredstava: trakica ili naočara.

Silikonske trakice se lepe na prevoj kapka čime se stvara veća otvorenost oka i može da bude dobro estetko pomagalo, a proizvode se u različitim oblicima i veličinama pa se prilagođavaju svakom obliku oka.

I naočare sa specijalnim ramovima pomažu podizanje i zatezanje kapaka bez operacije pa ako inače koristite naočare za vid možete pokušati i ovakvo podizanje kapaka.

Kozmetika i zatezanje kapaka bez operacije


Kreme za lice koje se nanose na predeo oko očiju su dobar način za zatezanje kapaka bez operacije. Svojim komponentama hlade tanku kožu oko očiju, popunjavaju bore i tako pomažu da se koža zategne.

Kreme su dosta dobre kao pomoćno sredstvo za negu osetljive kože i zaista mogu da vidno zategnu kapke ako je reč o blagim promenama, ali ako postoji velika opuštenost kože rezultati neće biti puno uočljiivi.

Nehirurško zatezanje kapaka uz pomoć hijalurona


Ambulantnom procedurom se hijaluronski filer aplikuje u regiju oko očiju čime se koža zateže, a dobri rezultati mogu trajati i do 2 godine. Potrebno je da pronađete kvalifikovanog kozmetičara koji će vam ubrizgati visokokoncentrovan hijaluron pa neće biti nikakvih nus-pojava.

Podizanje kapaka pomoću niti


Mezoniti su najsavremenija metoda za mehaničko zatezanje kože koja kombinuje i tretman podmlađivanja, a dobre rezultate daju i preko 3 godine.

Potpuno bezbolnom metodom estetski hirurzi u potkožni sloj ubacuju nazubljene niti koje se zatim povlače i tako se koža fizički zateže. Zupci se pri tom zatezanju kače na potkožno tkivo čime izazivaju bolju prokrvljenost te regije i prirodno stvaranje kolagena.

Same niti se razgrađuju nakon 8 meseci i napravljene su od potpuno bezbednih materijala koje naše telo apsorbuje, ali dobri efekti face-liftinga kapaka traju preko 3 godine.

Kada se mezoniti ugrade u predeo čela i slepoočnica, povlačenjem u različitim pravcima dolazi do podizanja i zatezanja kapaka bez operacije ovom potpuno jednostavnom procedurom.

Radiotalasni plazma tretman


Jedna od novijih metoda je korišćenje radiotalasa u svrhu zatezanje tretirane kože. Bezbedan je za područje oko očiju i dovodi do trenutnog zatezanja podsticanjem kože na stvaranje kolagena čime je zatezanje jasno vidljivo nakon već nekoliko tretmana.

Preporuka svakog stručnog lica je da uvek pre izaberete ne-hirurške metode jer se tako korekcije obavljaju postupno i lakše dolazi do ideala lepote. Možda je i bolje što neoperativni postupci ne nose trajne rezultate jer se lošim izvođenjem blefaroplastike može estetski unakaziti izgled kapaka i ugroziti mogućnost treptanja, a sa takvim rezultatima mora da se doživotno živi.


Dodaj komentar