Ponedeljak, Decembar 21, 2020

Kako da napišete dobar oglas za izdavanje stanova u Beogradu

Iako se deo stanovništva danas odlučuje za kupovinu nekretnine putem stambenog kreditiranja ili eventualno za keš, postoji mnogo onih koji ne mogu sebi da priušte kupovinu stana. Upravo je taj deo stanovništva razlog zašto izdavanje stanova Beograd čini velikim tržištem nekretnina u Srbiji, gde su posebno na ceni stanovi manji 60 kvadrata, a za koje su mlađi parovi i pojedinci iskazali najviše interesovanje. 

Kako je samo tržište izdavanje stanova veliko, kreirati novi oglas za izdavanje u beskonačnom moru drugih oglasa nekretnina, predstavlja pravu umetnost.


Prvo je potrebno osmisliti oglas

Izdavanje stanova Beograd predstavlja kao nezasito tržište i zato je neophodno prvo upoznavanje sa trenutnim stanjem na tržištu i sličnim oglasima koji su već objavljeni. Naslov oglasa bi trebao biti uočljiv, tako osmišljen da se ističe, a ne da nestane u moru drugih, njemu sličnih oglasa. 

Ukoliko je deo Beograda u kojem se nalazi nekretnina dobro povezan sa ostatkom grada ili se u neposrednoj blizini nalaze škole i vrtići ili parkovi sa mnogo zelenila, tu prednost svakako treba istaći, ako ne u naslovu, onda u samom tekstu oglasa.


Šta napisati u oglasu, a šta ne?

Jedan kvalitetno napisan oglas za izdavanje stana bi trebao da sadrži osnovne podatke o samoj nekretnini, kvadratura i broj soba, u kom delu grada se nalazi, da li je stan u sklopu zgrade sa više spratova, lamele sa zasebnim ulazom ili možda poseban stan u okviru kuće.

Pozitivne strane stana ne treba propustiti istaći u oglasu, pogotovo ako se u blizini stana nalaze znamenitosti ili interesantni turistički lokaliteti.

Tekst oglasa bi obavezno trebao da sadrži visinu mesečne kirije za najam stana, kao i da li je potreban depozit i koliko on iznosi.

Potrebno je biti obazriv prilikom sastavljanja oglasa. Budući zakupci ne žele da pročitaju šta se sve ne dobija uz mesečnu nadoknadu, poput “internet nije uračunat u cenu kirije” i slično i zato takve informacije ne bi trebale da stoje u tekstu oglasa. 


Druge interesantne informacije o stanu

Nekretnine koje imaju svoj parking su danas traženije na tržištu od drugih stanova, jer ljudi ne vole kada imaju probleme sa parking prostorom, pogotovo nakon povratka sa posla. Ukoliko stan koji se izdaje ima pripadajuće parking mesto ili se u neposrednoj blizini nalazi dostupan parking, takve informacije bi trebalo staviti u tekst oglasa.

Dostupnost nekretnine i na koji period se izdaje je bitna informacija za onog koji traži stan.  Ako je nekretnina odmah dostupna na tržištu, to bi trebalo i navesti. Ukoliko neko više voli da izda nekretninu na duži period, to bi obavezno trebalo naglasiti jer tako se može izbeći stalan problem menjanja podstanara.


Oglas za izdavanje stana nije roman

Oglas za izdavanje stana u Beogradu ne treba da bude roman. Treba da bude napisan kratko i jednostavno, jer to će privući pažnju budućeg zakupca. Realno napisan oglas, sa pažljivo biranim rečima, neće učiniti da zvuči sumnjivo i da bude preskočen prilikom pretrage.

Koliko god zvučalo neverovatno, često se događa da stanodavac zaboravi da ostavi svoje kontakt podatke u sklopu olgasa, pa i ako neko želi da iznajmi stan, ne može da kontaktira vlasnika nekretnine. Poželjno je imati više načina za kontaktiranje, broj telefona, e-mail adresa ili možda nalog na nekoj od društvenih mreža.


Kada je oglas konačno završen, bilo bi dobro prvo ga pročitati naglas i utvrditi da li je potrebno nešto menjati ili dodati. Kada je oglas konačan, ostalo je još samo da se objavi na željenom sajtu ili lokalnim novinama.


Tariq St. Patrick Power Book II Hooded Jacket [Odgovori]

I really enjoyed reading your article. I found this as an informative and interesting post, so I think it is very useful and knowledgeable.

Comment by Tariq St. Patrick Power Book II Hooded Jacket (12/28/2020 11:56)

Grace Fracer Black Trench Coat [Odgovori]

Excellent article. Very interesting to read. I really love to read such a nice article. Thanks! keep rocking.

Comment by Grace Fracer Black Trench Coat (12/30/2020 07:55)

Yellowstone RIP Wheeler Jacket [Odgovori]

Thanks for posting such a great blog or article. It contains wonderful and helpful information. Keep up the good work!

Comment by Yellowstone RIP Wheeler Jacket (12/31/2020 09:06)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me