Vikend u Beču – saveti za put autobusom

Kao jedna od posećenijih metropola u Evropi, Beč je i našim turistima jako privlačna destinacija. Najpre, činjenica da se Beč ne nalazi daleko od Beograda i da nije potrebno utrošiti mnogo vremena u putu, omogućava da se ode i na vikend, u neku šoping turu, što je vrlo čest razlog, a da se vreme ipak kvalitetno i uspešno iskoristi. Ono šta vam je potrebno kada idete na vikend svakako je na prvom mestu dobra organizacija, jer u suprotnom dva dana brzo odlaze, a vi nećete uspeti da vidite i uradite puno toga. U zavisnosti da li želite da vidite neke znamenitosti ove austrijske metropole ili da obiđete krugove oko šoping centara, pre samog puta kupite autobuske karte online, napravite plan, proverite šta vam je sve potrebno za metro, gradski prevoz, kuda vam je najlakše da idete, šta sve usput da posetite, a onda isplanirajte sam put. Kada putujete autobusom, onda imamo i nekoliko korisnih saveta.

Put od Beograda do Beča autobusom

Većina se odlučuje da ovaj put pređe autobusom, jer je moguće poneti više prtljaga, ne troši se mnogo vremena u putu, a i karte su daleko jeftinije. Na relaciji Beograd Beč autobus ima skoro uvek, tj. termini polazaka imaju svakog dana, uglavnom u jutarnjim i večernjim satima, što znači da uvek možete pronaći termin koji vam odgovara. Pored toga, cena autobuske karte na relaciji Beograd Beč je vrlo pristupačna, pa se u odnosu na prevoznika, onda može naći već od dve ili tri hiljade dinara u jednom pravcu, a od pet hiljada dinara kada je u pitanju povratna karta. Autobuske karte, uz potrebnih šest do sedam sati putovanja, samo vreme zavisi i od zadržavanja na granici, čine da je uvek bolje birati ovaj način putovanja od Beograda do Beča.

Potrebna tehnika

Kada sredite sve oko autobuske karte i prevoznika, termina polaska, setite se da živimo u digitalnoj eri kada sve zahteva punjenje električnom energijom. Zato, od gedžeta za putovanje najpre ponesite sa sobom jedan eksterni punjač koji će vam u nekom momentu sigurno zatrebati. Osim što ćete biti sigurni da vas telefon neće izdati u momentu važnog razgovora, pisanja poruke ili kada stignete i treba nekome da se javite, tu je i kao sigurnost da ćete uz telefon i brojne sadržaje skratiti vreme putovanja. Uz eksternu bateriju, uvek nosite i slušalice, jer će vam biti potrebne za slušanje muzike, gledanje filma, serije, bez toga da ometate nekoga ili neko ometa vas.

Kako do udobne vožnje?

Da bi sama vožnja i put bili udobni, komforni koliko je to moguće, obucite garderobu koja je udobna, koja ne steže i koja vas ne sputava ni u kakvom smislu. Pored toga, ponesite sa sobom i jastuče za putovanje, neku manju deku, da vam bude udobno dok sedite i dremate, jer naravno, svaki put autobusom prođe sa bar malo dremke. I naravno, ne zaboravite da stavite pored sebe neku vodu, slatkiš, nešto za jelo, jer se u njemu najčešće veoma ogladni, posebno ako krenete jako kasno ili već u jutarnjim časovima, pa je potrebno da imate obrok  tokom  samog puta.