Kakve pločice za kupatilo su preporuka svakog dizajnera?

plocice za kupatilo


Kada se bavite ulepšavanjem svog životnog prostora, trebali biste da znate da u zavisnosti od kvadrature, kao i od same prostorije koju ste odlučili da sredite zavisi i način na koji ćete pristupiti ovoj vrsti posla. 

Sa ovakvom odlukom nikako ne biste trebali da žurite, kako ne biste napravili greške koje će vas kasnije dodatno koštati. Svaki stan ili kuća je priča za sebe. Sređivanje enterijera može biti vrlo izazovan i naporan posao ukoliko ne posedujete dovoljno znanja u ovoj oblasti. Zbog toga ne bilo loše da eventualno razmislite o angažovanju nekog dovoljno iskusnog arhitekte ili dizajnera koji vam svojim savetima i preporukama može pomoći. 

Ako trenutno razmišljate o tome da kompletno renovirate svoje kupatilo, poželjno je da obratite pažnju na izbor adekvatnih pločica. Pločice za kupatilo su nešto što svakom kupatilu može dati posebnu notu elegancije i učiniti ga vrlo modernim i jedinstvenim. Veliki izbor keramickih plocica možete pronaći na sajtu salona Alvos.

 

Šta kažu dizajneri kada je izbor pločica za kupatilo u pitanju?

 

Pored sanitarije, pločice za kupatilo su definitivno drugi važan element svakog kupatila. Kada ova dva elementa spojite na adekvatan način dobićete pravo mesto za opuštanje, naročito nakon naporno provedenog dana na poslu. 

Ono na šta će vam svaki dizajner skrenuti pažnju prilikom izbora odgovarajućih pločica za kupatilo je da li je bolje da se fokusirate na tamnije ili svetlije tonove. Tu ključnu ulogu igra kvadratura svakog kupatila. Za manja kupatila, svaki ozbiljni dizajner će vam predložiti svetlije tonove kako bi prostor učinili vizuelno većim. Kod većih kupatila, možete da eksperimentišete i da se igrate sa dezenima i oblicima pločica. 

Što se tiče samog efekta, poslednjih godina mat pločice su definitivno u modi, dok su sjajne pločice „pale u zaborav“. Sa ovakvim pločicama idealno ide neobična vrsta rasvete poput neke zanimljive zidne lampe. Ukoliko nemate odgovarajuću rasvetu a imate pločice sa mat efektom, rizikujete da nemate dovoljne količine svetlosti u kupatilu, s obzirom da ovakva vrsta keramike ne reflektuje potrebnu količinu svetlosti.

 

Pločice koje daju notu „prirode“ su apsolutni hit svakog moderno opremljenog kupatila!

 

Nešto što svi koji se bave sređivanjem i dizajniranjem enterijera prosto „obožavaju“, su elementi koji asociraju na prirodu. Shodno tome, pločice za kupatilo koje odaju utisak da su napravljene od mermera, drveta ili gline su nešto što svaki dizajner preferira. Ovde pre svega mislimo na granitne pločice za kupatilo koje su apsolutni hit ove godine. 

Ono što krasi ovu vrstu pločica za kupatilo je, pre svega, luksuzan izgled, a pored njega izuzetna izdržljivost na habanje i bilo kakva druga oštećenja. 

Zbog svih svojih karakterisika i pozitivnih stana, granitne pločice su broj jedan bilo da se radi o njihovom postavljanju u kupatilu ili neko drugom prostoru poput kuhinje, trpezarije i sl. Naravno, za sve one koji žele da idu u korak sa modnim trendovima.

 

Neobična geometrija za sve one koje žele nešto potpuno drugačije

 

Pločice sa neobičnom geometrijom postaju sve popularnije kada je opremanje kupatila u pitanju. One se često kombinuju sa klasičnim keramičkim pločicama kako bi se dobila jedinstvena kombinacija koja odiše sofisticiranošću. Ukoliko vam kupatilo deluje jednolično, razmislite da pločice u njemu zamenite sa potpuno novim koje su neobičnog dezena. Iznenadićete se postignutim rezultatom!


Kakve sve vrste zavesa danas možete pronaći na tržištu?

rolo zavese

Kada govorimo u uređenju enterijera bilo stana ili poslovnog prostora, jedan od bitnijih detalja koji se koristi za dekoraciju jesu zavese. Bez zavesa, moglo bi se reći, svaki prostor bi bio prazan. Zbog toga one čine vrlo važan element za stilsko uređenje svakog enterijera. 

Ukoliko se baziramo na samu ponudu, videćemo da danas imate raznovrstan izbor vrsta, kao i dezena zavesa. Na vama je da sami razmislite koji model bi bio odgovarajući za svaku prostoriju u vašem domu, bilo da se radi o dnevnoj ili spavaćoj sobi ili kuhinji. 

Važno je da na kraju dobijete prostor koji odiše toplinom, u kojem ćete svakodnevno uživati vi i vaši ukućani. Veliki izbor kvalitetnih i modernih zavesa svih vrsta i dezena možete pronaći na sajtu Lukić Rolet.

Rolo zavese su praktične i lake za održavanje


Sa rolo zavesama, kada je odabir u pitanju, sigurno nećete napraviti loš izbor. Napravljene su sa mehanizmom sa kojim se vrlo lako rukuje, što znači da ćete sa lakoćom moći da podešavate koliko svetlosti želite da imate u svom domu ili kancelariji. Zbog toga rolo zavesa spada u sve popularniji i traženiji model u svim onim radnjama koje se bave kako prodajom tako i ugradnjom ove vrste zavesa. 

Što se tiče stilskog momenta, od rolo zavesa možete očekivati minimalistički stil koji je idealan za sve one koji vole jednostavne elemente u svom domu. One se uklapaju u svaki prostor, a odlična ponuda dezena će zadovoljiti potrebe i najzahtevnijeg kupca. 

Ono što ih posebno izdvaja od ostalih vrsta zavesa je to što su rolo zavese vrlo lake za održavanje. Dovoljno je da ih povremeno prebrišete kako biste skinuli nakupljenu prašinu. Za to će vam biti potrebno malo mlake vode i jedna pamučna krpa. Treba da znate da ih nikako ne smete prati u mašini za veš kako ih ne biste trajno oštetili. 

Klasične trikotažne zavese još uvek su izbor mnogih domova


Ako se malo osvrnete oko sebe, primetićete da mnogi vaši prijatelji u svojim domovima imaju upravo klasične zavese koje su napravljene od najrazličitijih vrsta materijala poput lana, pamuka, čipke i  dr. Reč je o zavesama koje su se prve pojavile na tržištu. Kod njih je izbor modela i dezena neograničen. 

Koju ćete boju odabrati, kao i da li će one biti duže ili kraće, zavisi od mnogo faktora. Važno je uklopiti ih sa ostalim nameštajem u stanu kako biste dobili savršen izgled. Dizajneri često preporučuju da se za dnevnu sobu biraju trikotažne zavese mirnijih tonova kada su boje u pitanju. Tu spadaju svakako neizostavna bela u svim svojim nijansama, kao i svetlije nijanse sive, bež boja i sl. Na taj način ćete svom dnevnom boravku obezbediti dovoljnu količinu svetlosti.  

Trakaste zavese su najčešći izbor za kancelarijski prostor


Ukoliko se za trenutak fokusiramo na prostor poput kancelarija, kao i drugih poslovnih objekata, primetićemo da su trakaste zavese u njima najzastupljenije. Razlog je taj što su trakaste zavese neutralnih boja kao i jednostavnog i elegantnog izgleda koji se savršeno uklapa sa kancelarijskim nameštajem. 

One predstavljaju odličnu zaštitu od sunca, a pomoću lančića koji se nalazi sa strane sami ih možete podešavati.